Előfizetői tartalom

Így söpörnék el örökre a hagyományos pénzügyi rendszert a kriptósok

Tonács Attila
Az elmúlt években nagy visszhangot kapott a blockchain alapú, decentralizált pénzügyi rendszer, amitől sokan a bankok nélküli pénzügyi világ megvalósulását várják. A rendszer híveinek reményét táplálhatja, hogy az elmúlt évben nagyot nőtt az Ethereum rendszerén fejlesztett pénzügyi applikációkban lekötött pénz értéke, ami viszont az ether árfolyamának hasonló mértékű növekedése miatt félrevezető lehet. A legtöbben hitelezésre használják a megoldást, ami viszont nemcsak jelentős kamatjövedelmet, de éppúgy óriási kockázatot is rejt magában.

A DeFi, azaz Decentralized Finance - magyarul dentralizált pénzügy - azt jelenti, hogy a tradicionális banki folyamatokat a blockhain alapú decentralizált rendszereken teremtik újra. Ezek tulajdonképpen olyan applikációk (DApps), amelyek kriptoeszköz alapú pénzügyi szolgáltatások létrehozását és igénybevételét teszik lehetővé. A DeFi alkalmazásokon olyan tranzakciók valósíthatók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái