Előfizetői tartalom

Három bankból egy negyedik lesz Magyarországon, 2025-re a legjobbak lennének

Portfolio
Kétlépcsős fúzió, digitális ugrás, egyéves átmeneti időszak, új banki brand és arculat, tőzsdére lépés és nemzetközi terjeszkedés - többek között ezek a kulcsfogalmak hangzottak el azon a sajtótájékoztatón, amelyen a leendő szuperbank menedzsmentje mutatta be a Takarékbank, az MKB Bank és a Budapest Bank fúziójának részleteit. Újdonságként elhangzott: a lízingtevékenység már január 1-jével egyesül, a Budapest Bank beolvadása ellenére egyes brandelemei 2022. április 1-je után még egy évig fennmaradnak, a szuperbank tőzsdére vitele pedig reálisan 2025-ben valósulhat meg. A Portfolio kérdésére elmondták: négy év múlva 15% körüli tőkearányos megtérülés elérése a cél, és a piac leghatékonyabb szereplői szeretnének lenni.

A már hétfőn bejelentettek szerint március 31-én egyesül a bankcsoport két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank, ezzel megteremtve a leendő szuperbank egységes működésének alapját. A fuzionált bankok átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven folytatják működésüket. A Takarék Csoport 2023 második negyedévében csatlakozik az egyesült bankhoz, addig a Magyar Bankholding a három...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái