Előfizetői tartalom

Felforgatja a bankokat a fintech-vihar, de ez a meccs még messze nem dőlt el

Portfolio
A bankok profitra játszanak, a fintechek növekedésre, de nem csak a célok, a bankok és fintechek szervezeti kultúrája, "mindsetje" is teljesen eltérő ma. A bankok ugyanakkor egyre jobban digitalizálódnak és tanulnak a fintechektől, míg a fintechek sorra banki licencet szereznek, így a versenyfeltételek és a működési modellek is közelednek egymáshoz. A globális banki trendekről, a nemzetközi versenyről és a modern banki technológiákról volt szó a Microsoft Magyarország szakmai támogatásával megrendezett Global Trends in Banking 2021 konferenciánkon.

Jósvai Tamás (Microsoft) a beszélgetésen kifejtette, hogy a pénzintézetek globálisan új bevételgeneráló alkalmazásokon dolgoznak, a tradicionális pénzügyi szolgáltatások felől elmozdulnak a bankok új irányokba. Egyre többen ismerik fel, hogy az ügyfeleknek nem hitelre vagy tranzakcióra van szükségük, hanem az élethelyzetük szerint aktuális megoldásokra. Ez látszik a biztosítói...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái