Előfizetői tartalom

Felforgatja a bankokat a fintech-vihar, de ez a meccs még messze nem dőlt el

Portfolio
A bankok profitra játszanak, a fintechek növekedésre, de nem csak a célok, a bankok és fintechek szervezeti kultúrája, "mindsetje" is teljesen eltérő ma. A bankok ugyanakkor egyre jobban digitalizálódnak és tanulnak a fintechektől, míg a fintechek sorra banki licencet szereznek, így a versenyfeltételek és a működési modellek is közelednek egymáshoz. A globális banki trendekről, a nemzetközi versenyről és a modern banki technológiákról volt szó a Microsoft Magyarország szakmai támogatásával megrendezett Global Trends in Banking 2021 konferenciánkon.

Jósvai Tamás (Microsoft) a beszélgetésen kifejtette, hogy a pénzintézetek globálisan új bevételgeneráló alkalmazásokon dolgoznak, a tradicionális pénzügyi szolgáltatások felől elmozdulnak a bankok új irányokba. Egyre többen ismerik fel, hogy az ügyfeleknek nem hitelre vagy tranzakcióra van szükségük, hanem az élethelyzetük szerint aktuális megoldásokra. Ez látszik a biztosítói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés