Előfizetői tartalom

Elszálltak a bankközi kamatok, durva törlesztőrészleteket hozhat a Mikulás

Portfolio
Nyolcéves csúcspontra emelkedtek a bankközi kamatok az elmúlt napokban Magyarországon az MNB különböző szigorító lépései hatására. Bár a BUBOR pénteki szintje lesz meghatározó a decemberi fordulónappal rendelkező változó kamatozású hitelek adósai számára, most már borítékolható, hogy sokan kétszámjegyű emelkedésre számíthatnak a törlesztőrészletekben. Különösen azok, akiknek hosszú a hátralévő futamidejük.

A múlt hét keddjén 30 bázisponttal 2,1%-ra emelte az alapkamatot a Monetáris Tanács, az igazi csavar azonban nem ez volt, hanem hogy bejelentették: az egyhetes jegybanki betéti kamat a jövőben ismét eltérhet az alapkamattól. A gyakorlatban az egyhetes kamat lesz az irányadó egészen addig, amíg minden ajánlatot elfogadnak a csütörtöki tendereken. Azzal, hogy a csütörtöki meghirdetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés