ekb európai központi bank frankfurt ekb épület
Bank

Itt a nagy bejelentés, szabályozzák a kriptopiacot az EU-ban

Portfolio
Az Európai Központi bank elfogadott egy új felügyeleti keretrendszert a digitális fizetésekre vonatkozóan, ami magába foglalja a stablecoinok és más kriptoeszközök szigorúbb ellenőrzését is.

Az Európai Központi Bank új felügyeleti keretrendszere figyelembe veszi majd az elektronikus fizetések hatékonyságát és biztonsági fokát is. A célja pedig, hogy felügyelet alá vonja azokat a cégeket, amelyek kártyahasználatot, hitelfolyósítást, átutalási és beszedési szolgáltatást, valamint elektronikus pénztranszfereket valósítanak meg, vagy digitális tokeneket bocsátanak ki, illetve azokkal kereskednek.

Szigorúbb ellenőrzés alá kerülnek azok a folyamatok, amelyekben egy kereskedő kriptoeszközt fogad el kártyás fizetési rendszerben, vagy, ha egy digitális tárca segítségével küld és fogad kriptopénzeket.

Az Európai Központi Bank igazgatósági tagja, Fabio Panetta úgy nyilatkozott, hogy a technológiának és az innovációnak köszönhetően a lakossági fizetési ökoszisztémák rendkívül gyorsan fejlődnek, előremutató megközelítésre van szükség a szabályozások terén is. Elmondta azt is, hogy az új keretrendszerben minden fizetési módot és eszközt igyekeztek érinteni, az új digitális tokenektől a hagyományos instrumentumokig, ráadásul mindezt egy nemzetközileg koordinált rendszerben igyekeznek megvalósítani.

A keretrendszer kiegészíti majd az EU hamarosan elfogadásra kerülő kripto-szabályzatát és a globális stablecoinokra vonatkozó nemzetközi standardokat is.

Azoknak a cégeknek, amelyek már eleve a központi bank közvetlen felügyelete alá tartoznak, 2022 novemberéig kell megfelelniük a rendelkezésnek, más cégeknek viszont elég lesz egy évvel azután eleget tenni a kritériumoknak, miután megkapták az első figyelmeztetést.

(Finextra)

aram_energia
who getty stock
astrazeneca-sarah-gilbert-vilagjarvany-halalosabb-covid-19-omikron-varians
bux
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Állítsd a valószínűségeket a saját oldaladra!
sötétház