Előfizetői tartalom

Kiábrándító jelentés érkezett a bankokról: már most lemaradtak a klímaváltozás elleni harcban

Portfolio
Sürgős előrelépést vár el a klímaváltozásra való felkészülésben a bankoktól az Európai Központi Bank, első erről szóló értékelésében ugyanis azt találta, hogy az általa felügyelt bankok egyike sem áll közel a felügyeleti elvárások teljesítéséhez. A megvizsgált 112 bank fele úgy nyilatkozott, hogy a klímaváltozás „jelentős” hatással lesz a tevékenységére a következő 3-5 évben, amely bankok viszont erről nem adtak jelzést, az EKB illetékes igazgatósági tagja szerint valójában elégséges elemzést sem végeztek erről.

Kiábrándító eredmények az európai bankokról Elvégezte első, a klímaváltozásra való felkészültséget mérő értékelését az Európai Központi Bank, amely több mint hét éve közvetlenül felügyeli az eurózóna jelentősebb bankjait. A dokumentum itt olvasható. Mivel egyik bank sem teljesíti egyelőre a felügyelet elvárásait, az Európai Központi Bank „sürgős” lépések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés