Előfizetői tartalom

Jön az azonnali fizetési rendszer 2.0, leleplezték a terveket

Az AFR 2.0 a szolgáltatási lehetőségek továbbfejlesztését jelenti az azonnali fizetési rendszerben, ez érintheti a részletszabályokat is - árulta el lapunknak Selmeczi-Kovács Zsolt, a Giro Zrt. vezérigazgatója. Az AFR QR-kódját hamarosan két fontos változás is érinti, és azt is megtudtuk, hogy a Girónál egy központi csalásszűrési rendszer kialakításán is gondolkoznak. Felmerült az is, hogy a PSD2-es harmadik feles szolgáltatók számára a jövőben központi aggregátor szolgáltatást nyújtanának. A szakembert az éjszakai és a nappali elszámolási rendszer kivezetésének tervéről, a nemzetközi azonnali tranzakciókról, a GiroFix nevű szolgáltatás jövőjéről, a BNPL-jelenségről és a központi mobilfizetési projekt leállításának körülményeiről is megkérdeztük.

Ahogy arról nemrégiben az MNB ügyvezető igazgatója, Bartha Lajos is beszélt Banking Technology konferenciánkon, jön az AFR 2.0. Mit jelent ez, mit lehet tudni erről előzetesen? Változnak az azonnali fizetési rendszerhez kapcsolódó szabályok, vagy mire számíthatunk? Az AFR 2.0 az azonnali fizetési rendszer ökoszisztémájának továbbfejlesztését, így tehát a ráépülő szolgáltatásokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés