Előfizetői tartalom

Zöld hitel: miért érheti meg a banknak ilyen olcsón hitelt nyújtani?

Arról már rengeteget lehetett olvasni, hogy a zöld hitel kiváló lehetőség az új lakást vásárló, építkező családok számára. Arról azonban jóval kevesebbet szó esett, hogy bizony ez a konstrukció a bankok számára is főnyeremény. Mi lehet az oka annak, hogy az alacsony kamat ellenére is megéri a pénzintézeteknek zöld hitel folyósítani? A Bankmonitor szakértői ennek jártak utána.

A zöld hitelt az MNB keltette életre október elején. A kölcsönből igen kedvező feltételek mellett lehet megfinanszírozni új építésű lakások vásárlását, valamint házak építését. Egyetlen elvárás, hogy az ingatlan alacsony energiaigényű legyen: az energetikai besorolása elérje legalább a „BB” kategóriát, az épület primer energiaigénye pedig ne haladja meg a 90...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés