Előfizetői tartalom

Kivonul a legnagyobb orosz bank Magyarországról, megszólalt a szerb vevő

Palkó István
A szerb üzleti élet elmúlt évtizedeinek legmeghatározóbb milliárdosa, Miodrag Kostic nagybefektető vásárolhatja be magát a magyar bankszektorba az orosz Sberbank számos régiós leánybankjának, köztük a tavaly ismét veszteségesen működő magyar érdekeltségnek a megvételével – számoltunk be róla egy hónapja. Bár a vevői oldalon a cégcsoport három különálló cége áll, a magyar leánybank tényleges tulajdonosa a nyolcadik-kilencedik legnagyobb szerb bank, az AIK Banka lesz. E társaság válaszolt most a Portfolio kérdéseire a magyarországi terveket illetően.

November elején a Sberbank Europe bejelentette, hogy MEGÁLLAPODÁST ÍRT ALÁ EGY SZERBIAI, EGY SZLOVÉNIAI ÉS EGY CIPRUSI BANKKAL MAGYARORSZÁGI, BOSZNIA-HERCEGOVINAI, HORVÁTORSZÁGI, SZERBIAI ÉS SZLOVÉNIAI LEÁNYBANKJAINAK ELADÁSÁRÓL. A VÉTELÁRAT NEM ÁRULTÁK EL. Miodrag Kostic szerb milliárdos három érdekeltsége, a szerb AIK Banka a.d. Beograd, a szlovén Gorenjska Banka d.d....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái