Előfizetői tartalom

Kivonul a legnagyobb orosz bank Magyarországról, megszólalt a szerb vevő

A szerb üzleti élet elmúlt évtizedeinek legmeghatározóbb milliárdosa, Miodrag Kostic nagybefektető vásárolhatja be magát a magyar bankszektorba az orosz Sberbank számos régiós leánybankjának, köztük a tavaly ismét veszteségesen működő magyar érdekeltségnek a megvételével – számoltunk be róla egy hónapja. Bár a vevői oldalon a cégcsoport három különálló cége áll, a magyar leánybank tényleges tulajdonosa a nyolcadik-kilencedik legnagyobb szerb bank, az AIK Banka lesz. E társaság válaszolt most a Portfolio kérdéseire a magyarországi terveket illetően.

November elején a Sberbank Europe bejelentette, hogy MEGÁLLAPODÁST ÍRT ALÁ EGY SZERBIAI, EGY SZLOVÉNIAI ÉS EGY CIPRUSI BANKKAL MAGYARORSZÁGI, BOSZNIA-HERCEGOVINAI, HORVÁTORSZÁGI, SZERBIAI ÉS SZLOVÉNIAI LEÁNYBANKJAINAK ELADÁSÁRÓL. A VÉTELÁRAT NEM ÁRULTÁK EL. Miodrag Kostic szerb milliárdos három érdekeltsége, a szerb AIK Banka a.d. Beograd, a szlovén Gorenjska Banka d.d....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés