Előfizetői tartalom

Így könnyítik meg az életünket az irodai robotok "szelidítői"

Portfolio
Az irodai munka számos olyan részfeladatból áll, amely hosszadalmas, monoton és ráadásul rendszeresen ismétődik. Ezek általában jelentős humán erőforrást igénylő munkafolyamatok, és a cégek igyekeznek megszabadulni tőlük, gyakran úgy, hogy alacsonyabb jövedelmű országokba szervezik ki őket. Ma már viszont egyre inkább az a jellemző, hogy a mindenki által gyűlölt, sziszifuszi munkát egyáltalán nem kell embereknek végezniük. Ezért hozták létre az iroda láthatatlan robotjait, amelyek készséggel ellátják még az igazán lélekörlő feladatokat is. Ehhez viszont először meg kell nekik tanítani, hogy mit, hol, és hogyan csináljanak. A megfelelő folyamat kiválasztása és a robot helyének kijelölése a szervezetben ugyanis kulcskérdés az automatizációs projekt sikere szempontjából. Ebben segíti a nagyvállalatokat a BCA Hungary Kft. is, amely itthon már hat éve foglalkozik robotizált folyamatautomatizálással, és egy ideje már külföldi megrendelői is vannak. A szofterrobotok bevezetéséről, a különböző iparági folyamatok automatizálása közti különbségekről, a technológai jövőéjéről és a hazai piacról kérdeztük a BCA ügyvezető igazgatóját, Ivicsics Lászlót és Takács István szenior tanácsadót.

Miről szól az RPA trend, hogyan működnek a szoftverrobotok és hogyan csöppentetek bele ebbe a világba? Ivicsics László: 2007 májusában alakultunk, így már lassan 15 éve vagyunk jelen a magyar piacon. Négy fővel indultunk 2007-ben, most cégcsoportszinten közel 200 alkalmazottal működünk. A BCA informatikai megoldásokat szállít és tanácsadást nyújt nagyvállalati ügyfelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés