Előfizetői tartalom

Hazánk a szélessávú internet régiós bajnoka?

Portfolio
Egy ország jövőjét meghatározó kérdés, hogy hol tart a digitális átalakulás folyamatában. Időnként fontos ennek a folyamatnak az adatalapú reprezentációja is, hogy látszódjon milyen területeken tapasztalható lemaradás, vagy éppen milyen erősségekre lehet építkezni a digitális versenyképesség fokozása érdekében. A Micsosoft által összeálított Digital Futures Index, amely publikus adatokra építkezik, is ezt a célt szolgálja. A felmérés szerint Magyarország régiós átlagon felül teljesített a digitális infrastruktúra szempontjából, és ez vonzó célponttá teszi a digitális nomádok, vagyis a külföldről érkező online vállalkozók körében is.

A Microsoft korszerű adatfeldolgozó módszerekkel elemezte többek között az Eurostat, a Világbank, az OECD, az Euromonitor és a DESI (Digital Economy and Society Index) adatait, és alkotott belőlük a hazai gazdaság digitális érettségét leíró 55 elemű mutatót. A Digital Futures Index visszajelzést ad Magyarország erősségeiről és fejlődési lehetőségekről a digitális transzformáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés