Előfizetői tartalom

Megkaptuk az MNB válaszait, de nem tudni, hányan csúszhatnak le a Növekedési Kötvényprogramról

Portfolio
November végéig 1021 milliárd forint volt az 1550 milliárd forintos keretösszegű Növekedési Kötvényprogram kihasználtsága. Az MNB ma megküldött válaszai és saját számításunk alapján azonban a decemberi kibocsátások után már csak legfeljebb mintegy 200 milliárd forint áll rendelkezésre a folyamatban lévő vállalati kötvénykibocsátások számára. Hogy hányan férnek bele ebbe a keretbe a kötvénykibocsátás előkészítését már megkezdő vagy az előrehaladott tárgyalásokat folytató cégek közül, nem tudni.

Piaci forrásaink szerint mintegy 40-50, kötvénykibocsátásra készülő hazai cég csúszhat le a Növekedési Kötvényprogramról (NKP) annak hirtelen befejezése és az elmúlt napokban végrehajtott nagy összegű, csaknem 500 milliárd forintot kitevő kibocsátások miatt. Becslésünk szerint az MNB három nagyobb kötvénykibocsátásban (egy a 4ig-é, kettő az OTP két KMRP szervezetéé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés