Előfizetői tartalom

Vége a magyar hitelkánaánnak, készüljünk a 7% feletti kamatokra! (TOP10 sztori - 5.)

Portfolio
2013 óta szép fokozatosan hozzászoktunk ahhoz, hogy a nyugati világban megszokott, legalábbis ahhoz hasonló kamatszinteken tudunk lakáshitelt vagy éppen céges hitelt felvenni Magyarországon, a megugró infláció és az ellene folytatott jegybanki küzdelem azonban 2021-ben véget vetett ennek a kegyelmi időszaknak. Kezdhetünk megbarátkozni a 7% feletti kamatokkal, amelyek elől menedéket csak a szelektív állami programok jelentenek. Ezek egyre gyakoribbak, a legújabb példa a karácsony előtt bejelentett lakossági kamatstop.

Szigorít az MNB A Magyar Nemzeti Bank tavasszal jelezte először határozottan, hogy meglátása szerint az inflációs kockázatok erősek, és az árak emelkedése nem feltétlenül rövid távú jelenség. Nyár elején - a régióban elsőként - megkezdte kamatemelési ciklusát, melyhez az ősz folyamán erőteljes lépésekkel csatlakoztak a régió más jegybankjai. Az irányadó kamat emelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés