Előfizetői tartalom

33 milliós bírságot kapott az UniCredit az MNB-től

Portfolio
Az MNB átfogó vizsgálata nyomán összesen 33 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az UniCredit Bankra, a csoporthoz tartozó jelzálogbankra és lízingtársaságra, egyebek közt a fedezetállokációra, a biztosítékmonitoringra, az IT-biztonságra, a csoportos értékvesztésképzésre, a betétbiztosítási és az elhunyt hitelfelvevő ügyfelek nyilvántartására, a felügyeleti adatszolgáltatásra és a tőkekövetelmény-kalkulációra vonatkozó hiányosságok miatt. A feltárt hibák, hiányosságok nem befolyásolják az intézmények biztonságos működését - derül ki az MNB közleményéből.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) – helyszíni ellenőrzést is magába foglaló - csoportszintű átfogó vizsgálatot végzett az UniCredit Bank Hungary Zrt.-nél (UniCredit Bank), az UniCredit Jelzálogbank Zrt.-nél (Jelzálogbank) és az UniCredit Leasing Zrt.-nél (UniCredit Lízing) a 2017. december 31-től a vizsgálat lezárultáig tartó időszakot áttekintve. Mint a vizsgálat feltárta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés