Előfizetői tartalom

Mik lesznek 2022 legforróbb fintech trendjei?

Idén több elemező is arra a megállapításra jutott, hogy a fintech szektor piaca az érett fázisba érkezett, a befektetők pedig olyan vállalatokat keresnek, amelyek már fel tudnak mutatni kézzelfogható eredményeket. Ez a jövő évi trendekre vonatkozó várakozásokból is látszik, ugyanis azok egyre kevésbé kötődnek forradalmian új technológiákhoz, és inkább olyan területeket fednek le, amelyek eddig kevesebb figyelmet kaptak. A következő évtől várhatóan több figyelem irányul ezekre a területekre, amelyek digitalizációja hatékonysági, jövedelmezőségi és biztonsági okokból is elkerülhetetlen.

A Clarus stratégiai tanácsadó cég az Egyesült Királyság fintechjeinek körében végzett felmérést, amiből az látszik, hogy az innováció üteme csökkent, a befektetők figyelme pedig olyan szereplőkre irányult, amelyek már bizonyítottak a piacon. Ezt olyan kései forrásbevonások is mutatják, mint amilyen a Revolut legutóbbi, 580 millió fontos köre is volt. Ebből is látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés