Előfizetői tartalom

Az innováció akadályozásával vádolja a szakma az egyik legnépszerűbb kihívó bank alapítóját

Portfolio
Több tucat fintech alapító vádolja a Starling Bank alapítóját, Anne Bodent azzal, hogy megpróbálta hátráltatni az innovációs törekvéseket a pénzügyi szolgáltatási szektorban. A vád előzményéül Boden nyilatkozata szolgált, amelyet az alsóház tagjaiból álló kincstári bizottság előtt tett. Ebben a bankvezér kifejtette, hogy a nyílt bankolás nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és más módszerekre lenne szükség helyette.

Boden nyilatkozata szerint a nyílt bankolás helyett más módszerekre lenne szükség ahhoz, hogy az ügyfeleket a bankszámláik közötti váltogatásra ösztönözzék. Mi is jelent a bankszámlák között "lépegetni"? Az AISP(Account Information Service Provider) szolgáltatók a számlainformációkat tudják bekérni az ügyfélről, ezzel olyan szolgáltatást indíthatnak, hogy az ügyfél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés