Előfizetői tartalom

Tömeges kamatemeléssel indul az év a hazai lakáshiteleknél

Portfolio
2022. január első napjaiban 3 nagybank is megemelte új lakáshitelének kamatát, ezzel tovább folytatódott a lakáskölcsönök drágulása. A három érintett pénzintézetnél 0,3-0,5 százalékponttal emelkedett a legnépszerűbb 10 éves kamatperiódusú kölcsön THM értéke. Az eddigi kamatemelések hatását nagyon jól mutatja, ha az idén januári és a tavaly év eleji ajánlatokat összevetjük. Egy új, 20 millió forint összegű hitelre 3,3 millió forinttal kell többet fizetni, azért, mert idén és nem 2021. év elején igényelték azt – hívta fel a figyelmet a Bankmonitor.

A magas infláció miatt a jegybank kamatemelési ciklusba kezdett, az irányadó kamatokat 0,6 százalékról 4 százalékra emelte. Ez pedig maga után vonta a jeláloghitelek kamatemelkedését is. A kereskedelmi bankok egyre drágábban kínálnak lakáshitelt az érdeklődők számára. 3 nagybank is hitelkamatot emelet 2022 elején A kamatemelés folyamata sajnos nem állt meg 2021-ben: a CIB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés