Előfizetői tartalom

Nagy változás jön a bolti vásárlásban, hamarosan eldől, pofára esés vagy nagy siker lesz-e belőle

2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig, azaz négy teljes hónapon keresztül mindegyik Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni, ám ehhez a boltoknak is biztosítaniuk kell a plasztik elfogadását. A kártyákon pihenő százmilliárdokra természetesen szívesen szemet vetnének a boltok, ám a SZÉP-kártya elfogadás nem olcsó mulatság, adminisztratív és technikai feladatokkal is jár, így nem teljesen egyértelmű, hogy mindenkinek biztosan megéri a kártya elfogadására pénzt és időt szánnia. A vásárlók azonban várják a lehetőséget, és amelyik bolt nem lép, könnyen versenyhátrányba kerülhet. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint sok olyan kereskedő lesz, aki él a lehetőséggel.

SZÉP-kártya hideg élelmiszerre Szenteste előtt egy nappal jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy idén februártól már az élelmiszerekért is fizethetünk SZÉP-kártyával. A bejelentést megelőzően, még 2020-ban a kiskereskedelmi ágazat képviselői lobbiztak annak érdekében, hogy a kártyákkal náluk is lehessen fizetni. December 25-én meg is jelent az erről szóló rendelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés