Előfizetői tartalom

Nagy Márton: tovább maradhat a kamatstop, ha a bankok nem igyekeznek

Portfolio
Az árszabályozásokra, az állam szabályozói szerepének erősödésére a lakosságot ért negatív költségsokkok miatt van szükség – mondta a Magyar Nemzetnek Nagy Márton. A miniszterelnök gazdasági főtanácsadója szerint a kamatstop ideje alatt a lakosságnak érdemes fix kamatozásúra váltani a hiteleit, a vállalati hitelpiac 2022 második felére várható kiszáradását pedig felújított jegybanki hitelprogramokkal lenne szükséges megakadályozni.

Az interjúban elhangzott főbb kijelentések: A fiskális és a monetáris politika koordinációja a nyár óra javult. A jegybank az infláció leküzdése érdekében helyesen gyorsította fel a kamatemelési tempóját, és kivezette a hitelezési és eszközvásárlási programjait. Eközben a fiskális politika 755 milliárd forinttal csökkentette az ez évi állami beruházásokat, 5% alá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés