Előfizetői tartalom

A háttérben titokzatos őrangyalok vigyáznak a bankokra - kezükben a jövő kulcsa

A pénzügyi szolgáltatások a globális pénzügyi válság óta egyre szigorúbb szabályozásokkal kénytelenek szembesülni, az adminisztratív terhek pedig évről évre nőnek. Ezeknek megfelelni jelentős anyagi terhekkel jár a pénzügyi intézetek számára, és igencsak megnehezítik az értékajánlataikat az ügyfélélményre alapózó szolgáltatók, a fintechek helyzetét is. Mindez életre hívta a regtech cégek szektorát, amely rohamos ütemben növekszik, és a legfejlettebb technológiákat felhasználva támogatja pénzügyi világ szereplőit a szabályos és biztonságos működésben. Összefoglaltuk, hogyan támogatja a regtech a pénzügyi szolgáltatásokat, és milyen új szereplők felemelkedése várható a közeljövőben.

A regtech technológiai eszközök alkalmazását jelenti digitális folyamatok szabályozási követelményeinek hatékony kezeléséhez. A regtech szektor elsősorban olyan vállalatokból áll, amelyek a pénzügyi intézeteknek nyújtanak korszerű technológiát a szabályozási irányelvek digitális integrációjához és automatizálásához, ezáltal tovább növelve a szolgáltatások biztonsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés