Előfizetői tartalom

Horvát jegybankbotrány: vizsgálódnak a hatóságok

MTI
A horvát pénzügyi szervezetek állami felügyelete (HANFA) és a horvát ügyészség (DORH) is vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, a Horvát Nemzeti Bank (HNB) vezetői és munkatársai felhasználtak-e bennfentes információkat az általuk felügyelt bankok értékpapírjaival való kereskedelemhez - írta az N1 horvát hírcsatorna szerdán.

A HNB körüli összeférhetetlenségi botrány azután robbant ki, hogy az Index című horvát hírportál hétfőn megszellőztette: a jegybank volt és jelenlegi vezetői, valamint munkatársai az elmúlt húsz évben 400 tranzakciót bonyolítottak le, és több mint 10 millió kuna (4,7 milliárd forint) értékben kereskedtek banki értékpapírokkal, és tettek szert jelentős haszonra. Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés