revolut shutter
Bank

Kinevezték a Revolut magyarországi vezetőjét

Portfolio
A Revolut neobank magyarországi vezetője Léder Tamás lett, aki a hírt LinkedIn oldalán osztotta meg.

Örömmel osztom meg veletek, hogy új pozícióban helyezkedtem el, a Revolut magyarországi vezetője leszek

- írja Léder Tamás a LinkedInen.

A szakember 2020-ban csatlakozott az MNB-hez, ahol a Digitalizációs politika és szabályozási főosztály vezetéséért felelt. A főosztály feladatai közé tartozik a hazai fintech innovációs ökoszisztéma támogatása jegybanki oldalról, valamit a pénzügyi szektor digitalizációjának támogatása.

Többek között ez a főosztály publikálja évente a FinTech és Digitalizációs jelentést, de a 2021-ben megjelent „Hazai hitelintézetek digitális transzformációs ajánlása” is náluk készült.

Az MNB előtt kereskedelmi bankoknál töltött be stratégiai, innovációs és fintech feladatokkal kapcsolatos szerepköröket.  Közgazdászként végzett, diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte 2014-ben.

A kinevezés kapcsán megkérdeztük a Revoluttól, hogy ez azt jelenti-e egyben, hogy magyar fióktelepet is alapított a Revolut Bank, és hogy pontosan a Revolut melyik jogi egységéhez csatlakozik Léder Tamás. Amint választ kapunk a kérdésekre, frissítjük cikkünket.

Komoly tervek Magyarországon

Banking Technology konferenciánkon Andrius Biceika, a Revolut Bank vezérigazgató-helyettese nyitóelődásában a magyarorszégi tervekről is beszélt, akkor elmondta, hogy előbb utóbb a Revolut Bank Magyarországon is meg fog jelenni a személyi hitelekkel, hitelkártyákkal, azonban csak a helyi szabályozókkal egyetértésben tehetik ezt majd meg:

amikor belépünk egy piacra, akkor a helyi szabályozókkal kell erről tárgyalnunk, a magyar szabályozó nyitott, de lassan, óvatosan haladunk.

A 33 milliárd dolláros neobank vezérhelyettese tehát már novemberben a rendezvényünkön arról beszélt, hogy a társaság párbeszédet folytat az MNB-vel is az új szolgáltatásokról, a mostani lépés a terv megvalósulásának minden bizonnyal egy újabb fontos állomása. Eddig ugyanis a Revolutnak nem volt kifejezetten csak a magyar piaccal foglalkozó vezetője, ráadásul vélhetően jó tesz a társaság és a felügyelet közötti párbeszédnek az is, hogy Léder Tamás az MNB-től érkezik a Revolut Bankhoz.

Terjeszkedés

Épp ma érkezett a hír, hogy a 18 millió ügyféllel rendelkező pénzügyi szuperalkalmazás, kihasználva a litván székhelyű speciális banki licencét, további európai országokban indult el bankként: Belgiumban, Dániában, Finnországban, Németországban, Izlandon, Lichtensteinben, Luxemburgban, Hollandiában, Spanyolországban és Svédországban. Magyarországra tavaly októberben érkezett meg a Revolut Bank.

covid részleg kórház omikron járvány koronavírus
bullbear
szijjarto kkm
koronavírus oltás
koronavírus covid-19 vakcina oltás pandémia
iskola tábla

MNB Intézet A fánk-hatás

A pandémia alaposan megbolygatta az ingatlanpiaci folyamatokat. Két kutató arra a kérdésre kereste a választ, hogy...

2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Online előadás
Megnézzük a rések típusait és következményeit aktuális példákon keresztül.
online banking