Előfizetői tartalom

Itt az első banki gyorsjelentés, a tőzsdei befektetők nem erre számítottak

Portfolio
Bár az elemzők által vár 3,01 centnél magasabb, 3,33 cent lett a JP Morgan egy részvényre jutó eredménye, és a bevételek szempontjából is felülmúlta a várakozásokat a bank, az egy évvel korábbihoz képest romló teljesítményre és a vártnál gyengébb 2022-es bevételi várakozásokra reagálva már csaknem 3%-os mínuszban van a bank részvényárfolyama a nyitás előtti kereskedésben.

Viszonylag ritka, hogy az elemzők fontosabb számszerű várakozásainál jobb egy gyorsjelentés, a piac mégis negatívan fogadja, de most ez történt a gyorsjelentést követő első percekben. Talán azzal is magyarázható ez, hogy a gazdasági teljesítmény és a befektetési banki működési környezet javulása ellenére a bevételek lényegében stagnáltak a legnagyobb amerikai banknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés