FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

A bitcoin adta a világnak a csodafegyvert, amit ha elsütnek, abba az egész bankrendszer beleremeg majd

A bitcoin jóvoltából ismerhette meg a világ azt a technológiát, amely hamarosan egész iparágakat fog felforgatni. Bár úgy tűnik, maga a bitcoin nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, a blokklánc technológia mindent megváltoztat majd. A közvetítő szervezetek kiiktatására alkalmas eszköz pénzügyi jellegű instrumentumok mögöttes rendszereinek meghajtásával kezdte a pályafutását, így kézenfekvő, hogy a bankrendszert sem hagyja érintetlenül. A pénzügyi intézmények már felfigyeltek a blokklánc adta lehetőségekre, hiszen tudják, ha nem lépnek időben a decentralizált viszonyokat teremtő technológia, akár a status quójukat is megingathatja.

A blokklánc technológia elsősorban a bitconnnak köszönhetően kapott kiemelt figyelmet az elmúlt évek rsorán. A kriptoeszköz túlzott volatilitása és a környezetre is rendkívül káros előállítási mechanizmusa (bányászat) miatt viszont úgy tűnik, nem fog elterjedni széles körben, sem fizetőeszközként, sem értékmegőrző befektetésként. Amíg a bitcoin valószínűleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés