Előfizetői tartalom

Örömhír a hiteleknél: 13 éve nem láttunk ilyet az adóslistán

Portfolio
2015 óta csökken, 2021 végére pedig 13 éves mélypontra, 926 ezerre esett a fennálló lakossági mulasztások száma a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), köszönhetően a törlesztési moratóriumnak, amely a lakossági hiteladósok legkiszolgáltatottabb 5 százalékát védi egészen 2022 közepéig. Becslésünk szerint még így is mintegy félmillió lakossági adós lehet a régen BAR-listának nevezett rendszerben.

Javulnak a számok Megjelentek mára a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) 2021-es éves statisztikái az adatokat kezelő BISZ Zrt. honlapján. Jó hír, hogy 13 éve nem volt ilyen alacsony a fennálló mulasztások száma, ezt mutatja alábbi ábránk 926 ezres adata. Becslésünk szerint azonban még mindig csaknem félmillió személyt takar ez a szám (egy személynek több mulasztása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés