Előfizetői tartalom

Soha nem vettek még fel ennyi hitelt a magyarok, de megérkezett a feketeleves

Palkó István
Egyöntetű módon kétszámjegyű mértékben gyarapodott a magyar bankok lakossági és vállalati hitel- és betétállománya 2021-ben, legyűrve a koronavírus-járvány szinte összes negatív hatását. Az MNB ma közzétett éves statisztikái szerint csaknem másfélszer annyi lakáshitelt vettünk fel, mint 2019-ben, a lakáshitelezés volt tehát a bővülés legerősebb motorja, de a vállalatoknál is fennmaradt a lendület év végéig. 2022 legnagyobb kérdése az lesz, hogy a most már egyértelműen érvényesülő magasabb kamatkörnyezet mekkora lassulást vagy visszaesést hoz a hitelpiacon.

Éves adatok: csúcson a magyar hitelpiac Közzétette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a magyar bankszektor előzetes decemberi hitel- és betéti adatait, így teljessé vált a statisztikai kép ezek tavalyi éves alakulásáról. Fontosabb megállapításaink: a háztartási hitelállomány 15,0%-kal, a vállalati hitelállomány 10,9%-kal nőtt 2021-ben, a háztartási betétállomány 14,6%-kal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái