Előfizetői tartalom

Devizahiteles csomag jöhet Szlovéniában – Hogy érinti ez az OTP-t?

A szlovén parlament tegnap elfogadott egy devizahiteles törvényjavaslatot, amely alapján kártalanítanák a svájci frankban eladósodott lakossági hitelfelvevőket. Az OTP leánybankja, az SKB már most is az egyik legnagyobb bank Szlovéniában, de a Nova KBM megvásárlásával piacvezető lesz, így adódik a kérdés, hogy mekkora részét viseli a szektorszinten 300 millió eurósra, vagyis közel 106 milliárd forintra becsült veszteségnek.

Szlovéniában is jön devizahiteles csomag A szlovén parlament szerdán elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a svájci frankban, vagy svájci frank alapon felvett lakossági hitelek adósainak az árfolyamkülönbség miatt 2015-ig felgyülemlett költségeit elosztja a bankok és a mintegy 32 ezer hitelfelvevő között. A 90 fős szlovén parlament szerdán 52 képviselő támogatása mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés