Előfizetői tartalom

Új pénzügyi világ épül a kriptopénzek hátán, íme a legfontosabb előnyök és kockázatok

Portfolio
2020 júliusában robbant fel a decentralizált pénzügyi piac, amelyhez azóta már több mint 3 millió felhasználó csatlakozott, az egekbe repítve a rendszerben cirkuláló kriptoeszközök értékét. A piac azóta már sokszor megmutatta az árnyoldalát, amely mögött a kriptoeszközök volatilitása, valamint a csalók és hackerek egyre fokozódó kártékony tevékenysége áll. A rendszer visszásságaira a szabályozók is felfigyeltek, és indokoltnak tűnhet egy átfogó szabályozási keretrendszer megalkotása a központosított ellenőrzést nélkülöző paltformok előnyeinek megtartása és kiterjesztése, valamint a benne rejlő kockázatok enyhítése érdekében. Az OECD új tanulmánya részletesen ismerteti a DeFi rendszerek sajátosságait, és többek között a fenti témákat is részletesen érinti. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tanulságokat, és bemutatjuk, hogy milyen lehetőségek állnak a szabályozók előtt, ha a decentralizált pénzügyeket új alapokra kívánják helyezni.

Mi az a DeFi? A DeFi, azaz Decentralized Finance - magyarul dentralizált pénzügy - azt jelenti, hogy a tradicionális banki folyamatokat a blockhain alapú decentralizált rendszereken teremtik újra. Ezek tulajdonképpen olyan applikációk (DApps), amelyek kriptoeszköz alapú pénzügyi szolgáltatások létrehozását és igénybevételét teszik lehetővé. A DeFi szolgáltatások esetében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái