Előfizetői tartalom

Elfogyott a hatóságok türelme: lecsaptak a vásárlási őrület kirobbantóira

Portfolio
A Pénzügyi Felügyeleti Hatóság keményen fellépett több BNPL-szolgáltató ellen is az Egyesült Királyságban. A Clearpay, a Laybuy, a Klarna és az Openpay szolgáltatási szerződéseinek tartalmát átvizsgálva a felügyeleti szervek ugyanis homályos, vagy egyenesen tisztességtelen pontokat fedeztek fel. A hatósági fellépés a BNPL-piacot szabályozó új törvényi változások előszelének is tekinthető.

A Pénzügyi Felügyeleti hatóság aggodalmának adott hangot a fenti BNPL-cégek szolgáltatói szerződéseiben található, a fogyasztóknak potenciálisan anyagi károkat okozó feltételek miatt. A BNPL-piac jelenleg még szabályozói szürkezónában van, és így tulajdonképpen nem vonatkoznak szigorú törvényi megkötések a szerződésben foglaltakra. A hatóságok ezért összevetették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés