Előfizetői tartalom

Omladoznak a pénzügyi világot körülvevő falak: így közművesednek a bankok

Egy új szolgáltatói modell kezd egyre nagyobb teret nyerni a pénzügyi szektorban, amely alapjaiban formálhatja át a korábban egy - vagy csak nagyon kevés szereplős - banki értékláncot. A Banking-as-a-Service modellben banki licenccel nem rendelkező pénzügyi, vagy pénzügyi tevékenységet azelőtt nem folytató vállalatok is egyaránt hozzáférhetnek a bankok által használt eszköztárhoz, amivel könnyebben fejleszthetnek és értékesíthetnek új, innovatív szolgáltatásokat. A banki tevékenység eközben átalakul, "közművesedik", ami azt jelenti, hogy a tradicionális pénzügyi intézmények egyfajta szolgáltatói szerepben működnek tovább. Cikkünkben bemutatjuk, hogy épül fel a BaaS-értéklánc, ismertetünk néhány fontosabb szereplőt, és bemutatjuk milyen előnyöket, valamint kihívásokat teremt az új pénzügyi szolgáltatói modell.

Financial IT 2022 A jövő bankolásáról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio Financial IT 2022 konferenciáján május 31-én a Marriott Hotelben. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Mi is az a Banking-as-a-Service? A Banking-as-a-Service (BaaS) modellben a banki szolgáltatások harmadik feles szolgáltatókon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés