Előfizetői tartalom

Íme a globális pénzügyi rendszer legsúlyosabb problémája, amire még nem találtak ellenszert

Az elavult nemzetközi utalási rendszerek ma már igen nehezen tartanak lépést az egyre bővülő nemzetköz kereskedelmi volumennel, a transzparencia hiánya és a tranzakció során felhalmozódó rejtett költségek pedig komoly anyagi károkat okoznak a kereskedő vállalatoknak. Az alacsony hatékonyság és a túlbürokratizáltság enyhítésére már számos megoldás született, amelyek még nem terjedtek el széles körben. Tekintve, hogy a jelentős pénzmozgásokban rejlő üzleti lehetőségeket számos feltörekvő vállalat felfedezte, erre talán már nem is kell olyan sokat várni. Mutatjuk, mi a gond a határon átlépő fizetésekkel, és milyen megoldások léteznek a hatékonyabbá tételükre.

A határon átlépő fizetési szektorral kapcsolatos prognózisok szinte egyöntetűen jelentős növekedésről számolna be. A szektorban még a nemzetközi kereskedelem koronavírus miatti átmeneti leállása sem tudott komolyabb károkat okozni: a nemzetközi átutalási rendszerek például 2020 decemberében 10 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le, mint egy évvel előtte. A teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés