Előfizetői tartalom

Mindent egy lapra tesz fel a szuperbank: valami egészen újat építenek

Portfolio
A Magyar Bankholding mindent egy lapra tesz fel, és ahelyett, hogy a fintech innovációkat külön brandként vagy spinoffként indítanák el, a teljes bank működését újratervezik, digitalizálják és megújítják. Pecsenye Roland szerint ez lesz a bankolás jövője: egy teljesen új, modulárisan, egyszerűen továbbfejleszthető megoldással próbálnak meg hódítani. A holding digitalizációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese azt is elárulta, hogy a teljes kiszolgálási modelljüket mesterséges intelligencia alapokra helyezik, az adatfelhasználásuk egy értékláncba integrált, valós idejű adatkiértékelésen nyugszik majd, azaz az ügyfeleiknek real time személyre szabott ajánlatokat lesznek képesek küldeni. A banki IT-infrastruktúra egyúttal hibriddé válik, azaz részben felhős, részben hagyományos rendszerek alkotják majd. Szükségszerűek a nagyívű változások, ugyanis szerinte a bankok a régi költségstruktúrákon még tíz évig egyszerűen nem tudnának működni.

Financial IT 2022 A bankok digitális transzformációjával, az üzleti kihívásokkal és az informatikai innovációkkal kiemelten foglalkozunk május 31-én a Financial IT 2022 konferenciánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés A Magyar Bankholding szervezete, a menedzsment az utóbbi időszakban folyamatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés