Előfizetői tartalom

Aggódnak az európai bankok az orosz szankciók miatt, az amerikai bankok nem rezzentek meg

Portfolio
Nehéz időkre számítanak az európai bankok most, hogy fokozódik az orosz-ukrán konfliktus és egyre több szankciót jelentenek be Oroszországgal szemben. Mindeközben az amerikai bankok vezetői nyugodtabbak, az ő tevékenységeiket kevésbé érintik a szankciók, mivel elhanyagolható kitettséggel bírnak Oroszországban – írja a Reuters.

Amióta 2014-ben az oroszok annektálták a Krím-félszigetet, az Egyesült Államok és az Európai Unió több orosz magánszemélyt is feketelistára tett egyéb szankciók kiszabása mellett, így az amerikai bankok igyekeztek azóta minél inkább leépíteni orosz kitettségeiket. Ezért is lehet, hogy az ottani bankok kevésbé aggódnak az oroszokra kivetett szankciók saját tevékenységükre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés