Előfizetői tartalom

Bankroham Oroszországban, csőd szélén a Sberbank Európában, higgadt lépések Magyarországon

Portfolio
A régió több országában is zárva tartanak ma a Sberbank fiókjai, megelőzendő az anyacég Sberbank Europe esetleges fizetésképtelenségéből származó negatív következményeket. Úgy tűnik, a felügyeletek idejében avatkoztak be, hogy mielőbb és minél jobban meg tudják védeni az európai leánybankok ügyfeleit az orosz anyabankot érintő sokktól. A tulajdonosváltás közepén lévő magyarországi Sberbanknál tudomásunk szerint elővigyázatosságinak mondható lépéseket tett az MNB a bank kérésére: hozzáférnek a pénzükhöz az ügyfelek, viszont számlaműveleteket, például átutalást hétfőn és kedden nem kezdeményezhetnek.

Szankciók az orosz bankok ellen Az Európai Unió tagállamai, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Kanada szombat éjszaka megállapodtak arról, hogy több orosz bankot is elzárnak a SWIFT nemzetközi fizetési rendszertől. Egyúttal az orosz jegybank devizatartalékkal kapcsolatos tranzakcióit is korlátozzák. Ezzel a nyugati hatalmak meghozták a szakértők szerint legsúlyosabbnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés