Előfizetői tartalom

Bivalyerős évet zárt az Erste, bizonytalan év áll előtte

Portfolio
Az egyébként is magas elemzői várakozásokat meghaladó, 472 millió eurós negyedik negyedéves adózott eredményről számolt be ma reggel az osztrák Erste Group. Az új rekordot jelentő 1,9 milliárd eurós éves profitból Magyarország 156 millió eurót hozott. A tavalyi jó év után bizonytalan év elé néz a bankcsoport: „a jelenlegi ukrán válság megjósolhatatlan következményekkel jár Európa egészére nézve” – vélik a banknál, amely egyébként nincs jelen Oroszországban és Ukrajnában, így közvetlenül nem érinti a háború.

A Reuters konszenzusa 441,5 millió eurós elemzői várakozást tartalmazott, ezt 7%-kal haladja meg a bankcsoport negyedik negyedéves eredménye. Az előző két negyedév még magasabb nyereséget hozott ennél, az egy évvel korábbinak viszont több mint háromszorosára rúg ez a profit. 2021 egészében a működési eredmény 17,1%-kal 3,4 milliárd euróra, a nettó eredmény 146%-kal 1,923...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés