Előfizetői tartalom

Egy pillanat alatt levágják az orosz bankokat a világ bankrendszeréről, de mi következhet ezután?

Az orosz jegybank nyugati vagyonát befagyasztották, de a SWIFT-szankciók életbe lépésére – és egyes fontos részletekre – még várnunk kell, ugyanis a hétfőn este megjelent rendeletben egyelőre utóbbi még nem szerepel. Megnéztük, mit jelenthet a SWIFT-szankciók életbe lépése egyes forgatókönyvek esetén, milyen kerülőutak léteznek, az orosz illetve a kínai rendszer mennyire jelent alternatívát a SWIFT-re.

Az EU-s közlönyben megjelent rendeletek egyelőre nem foglalkoznak az egyes orosz bankokra belengetett SWIFT-rendszerből való kizárással, erre vonatkozóan nem rendelkezett a friss csomagról szóló rendelet, csupán annyit jegyeznek meg, hogy az Európai Tanács javasolja, hogy további személyek elleni és gazdasági szankciós csomagokat készítsenek elő. A rendelet most elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés