Előfizetői tartalom

Bedőlt a magyar Sberbank, honnan lesz pénz a betétesek kártalanítására?

Portfolio
88,5 milliárd forintnyi vagyonnal rendelkezik az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), a Portfolio becslései szerint azonban ennek többszöröse, legalább 300 milliárd forintnyi betét vár kártalanításra a végelszámolás alá került Sberbanknál. Az OBA megerősítette: várhatóan igénybe veszik az MNB ilyenkor rendelkezésre álló áthidaló hitelét, illetve új forrás bevonása is várható.

A Portfolio megkeresésére az Országos Betétbiztosítási Alap az alábbiakat közölte: a 10 napos kártalanítási időszak már ma, vagyis március 2-án a kezdetét veszi, jelenleg 88,5 milliárd forint az OBA vagyona, amelyet magyar állampapírban tart, az aktuális banki adatokból lehet majd megállapítani, hogy mekkora betétesi kört és mekkora betétállományt kell kártalanítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés