Előfizetői tartalom

Ez az egész az OTP-nél már többről szól, mint Oroszország és Ukrajna

Nagy Viktor
Négy hónap alatt az OTP elveszítette az értéke felét, csak az elmúlt három hétben 2300 milliárd forinttal csökkent a piaci értéke. A bankcsoport tőkehelyzete a menedzsment és az MNB szerint is bivalyerős, és az extrém forgatókönyvek megvalósulása esetén is erős marad a bank. A befektetők viszont nem ezt árazzák, az elmúlt napokban pánikszerű eladásokat láttunk, kevés olyan részvény volt a régióban, amit annyira büntettek, mint az OTP-t, ráadásul a forgalom is kiugró, vélhetően nagy szereplők is kitáraztak. Nagyon úgy tűnik, hogy az orosz-ukrán háborún túlmenően sok mást, a háború esetleges továbbterjedését, erőteljes régiós gazdasági lassulást, stagflációt, a potenciális EKB kamatemelések elmaradását, a Sberbank európai csődjének áttételes hatásait is árazzák a befektetők.

Miért zuhant az OTP árfolyama? Az OTP árfolyama 3 hét alatt több mint 45 százalékot esett, a tavaly elért rekordszinthez képest az OTP elveszítette az értéke felét. Az elmúlt hetek esésének több oka is van: Az orosz hadsereg az ukrán nagyvárosokat, többek között a fővárost, Kijevet is támadja, a háború alakulása sajnos nem a megnyugvás felé halad, ebben a hangulatban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái