Előfizetői tartalom

Ez az egész az OTP-nél már többről szól, mint Oroszország és Ukrajna

Négy hónap alatt az OTP elveszítette az értéke felét, csak az elmúlt három hétben 2300 milliárd forinttal csökkent a piaci értéke. A bankcsoport tőkehelyzete a menedzsment és az MNB szerint is bivalyerős, és az extrém forgatókönyvek megvalósulása esetén is erős marad a bank. A befektetők viszont nem ezt árazzák, az elmúlt napokban pánikszerű eladásokat láttunk, kevés olyan részvény volt a régióban, amit annyira büntettek, mint az OTP-t, ráadásul a forgalom is kiugró, vélhetően nagy szereplők is kitáraztak. Nagyon úgy tűnik, hogy az orosz-ukrán háborún túlmenően sok mást, a háború esetleges továbbterjedését, erőteljes régiós gazdasági lassulást, stagflációt, a potenciális EKB kamatemelések elmaradását, a Sberbank európai csődjének áttételes hatásait is árazzák a befektetők.

Miért zuhant az OTP árfolyama? Az OTP árfolyama 3 hét alatt több mint 45 százalékot esett, a tavaly elért rekordszinthez képest az OTP elveszítette az értéke felét. Az elmúlt hetek esésének több oka is van: Az orosz hadsereg az ukrán nagyvárosokat, többek között a fővárost, Kijevet is támadja, a háború alakulása sajnos nem a megnyugvás felé halad, ebben a hangulatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés