FONTOS Figyelmeztetnek a tudósok: új szuperkontinens van kialakulóban, ami eltörölheti az embert a Föld színéről
 
Előfizetői tartalom

Vége a magyar Sberbanknak, megjelentek a tudnivalók

Portfolio
Nemcsak a likviditási, hanem a tőkehelyzete is megrendült a magyarországi Sberbanknak, ugyanis egy nagy összegű betéte ragadt bent anyabankjánál, a végelszámolás alá került osztrák Sberbank Europe-nál. A felügyelet próbálkozott a szanálási eszköztár egyéb elemeivel is, de ezek feltételei nem teljesültek, továbbá nem talált rövid időn belül átvevő intézményt a felügyelet a bankra, így kénytelen volt a végelszámolás mellett dönteni - jelentette be Kandrács Csaba, az MNB alelnöke a felügyelet szerda reggeli online sajtótájékoztatóján. Az OBA a jogosult ügyfeleket 100 ezer eurónak megfelelő forintösszegig, vagyis mintegy 37 millió forintig 10 napon belül kártalanítja. A hitelállomány jó minőségű, így vélhetően lesz rá vevő, a hiteladósok várhatóan egy másik bankhoz kerülnek át, hitelüket természetesen továbbra is törleszteni érdemes.

2022. március 02. 08:57 Mekkora összegről beszélünk? A sajtótájékoztatón nem derült ki, mekkora betétállományt kell kártalanítania az Országos Betétbiztosítási Alapnak (OBA). 2020 végén 356 milliárd forintos betétállománnyal rendelkezett a Sberbank Magyarországon (ez...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái