Előfizetői tartalom

Bivalyerősen indult az év a magyar bankoknál

Ahhoz képest, hogy már a hitelekbe is átgyűrűzött a kamatemelkedés hatása, erős hitelkereslettel találkoztak januárban is a magyar bankok a jegybank friss adatai alapján. Különösen a lakáshitelek szárnyaltak, ezek között rég látott arányt képviseltek az új építésű ingatlanok, persze részben a kedvezményes Zöld Otthon Programnak köszönhetően. Miközben az ötéves kamatperiódusú lakáshiteleket már 6% feletti átlagkamattal vették fel a háztartások, a bankbetétek is megmozdultak: nyolc év után először átlépte a 2%-ot a forintbetétek átlagkamata.

Az MNB ma közzétett adatai szerint januárban 37%-kal nagyobb összegben vettek fel hitelt a magyar háztartások a bankoktól, mint egy évvel korábban. Ezen belül a lakáshitelek új kihelyezése 84%-kal (!) nőtt, részben annak is köszönhetően, hogy a tavalyi bázis a frissen bevezetett családtámogatási intézkedések miatti kivárás nyomán alacsony volt, a személyi kölcsönök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés