Előfizetői tartalom

Jön az OTP nagy napja, újabb rekordokkal, mutatjuk, mire érdemes figyelni

Holnap hajnalban teszi közzé legfrissebb számait az OTP, amiből megtudhatjuk, hogy hogyan teljesített a bankcsoport tavaly év végén. Valószínűleg kiemelkedően. A várakozások szerint dinamikusan emelkedett a bevétel, a költségek kontroll alatt voltak, a kockázati költségek sem ugrottak meg, ennek köszönhető, hogy a bankcsoport 125 milliárd forint profitot érhetett el, 2021 egészében pedig 461 milliárd forintot. Szüksége is lesz rá, mivel Ukrajnában és Oroszországban vélhetően érzékeny veszteségek érik a bankcsoportot. A befektetők a negyedéves számokon túl főként ez utóbbira figyelnek majd: mit mond a menedzsment, mi lesz az orosz és ukrán bankkal, a céltartalékolással, az osztalékkal, és jön-e nagy volumenű saját részvény visszavásárlás, ami megtámaszthatja az árfolyamot.

A bankcsoport bevételei új rekordszintre emelkedhettek, emögött az organikus növekedés mellett az akvizíciók hatása is benne van. Az összes bevétel 16 százalékkal 357 milliárd forintra emelkedhetett az elemzői várakozások alapján, ezen belül a kamatbevétel 21, a díj- és jutalékbevétel 9 százalékkal bővülhetett. Nagy kérdés, hogy a bankcsoport mekkora céltartalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés