Előfizetői tartalom

Erőtől duzzad az OTP, így kell nekimenni egy válságnak

Ukrajnában háború van, Oroszország korábban soha nem látott szankciókat kapott, az OTP-nek pedig mind a két országban van bankja. Ez mozgat most mindent, vélhetően ez köti le a menedzsment energiáinak nagy részét, és ez rángatja az OTP árfolyamát is. Kijött a bank legfrissebb gyorsjelentése, amiből pontosabb képet kaphatunk arról, mit veszíthet, mennyit bukhat az OTP Ukrajnában és Oroszországban. Nem keveset. A jó hír viszont az, hogy a bankcsoport tőkehelyzete erős, és a legrosszabb forgatókönyvek megvalósulásával is az maradhat. 2021 sok szempontból rekordév volt az OTP-nél, csúcson a hitel- és betétállomány, rekordszinten a bevétel és a profit, még az ukrán bank is rekordprofitot szállított, ha valahogy, akkor így érdemes nekimenni egy válságnak. Ha nem lenne a háború, egy ilyen gyorsjelentésre szépen emelkedhetne az OTP árfolyama, de most éppen lángokban áll egy ukrán atomerőmű, nehéz erre mit mondani.

Erős negyedév A várakozásoknál magasabb összes bevételről, de azoktól elmaradó profitról számolt be ma hajnalban az OTP. Miközben az összes bevétel 1,5 százalékkal magasabb lett a vártnál, az elemzői várakozásoknál magasabb működési költségek miatt a működési eredmény már hajszállal elmaradt a várttól, és mivel a kockázati költségek soron 6 milliárd forinttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés