Előfizetői tartalom

Súlyos kiberháború jöhet az Egyesült Államok és Oroszország között

Portfolio
Az orosz-ukrán háború eszkalációjával megnő a kockázat egy súlyos gazdasági károkkal járó, masszív kiberháborúra az Egyesült Államok és szövetségesei, valamint Oroszország között. A Goldman Sachs szerint mindkét oldal jelentős veszteségeket szenvedne, de az Egyesült Államok ellenállóbbnak bizonyulna, amelynek elsősorban gazdasági okai vannak.

A Goldman Sachs előrejelzései szerint hamarosan súlyos gazdasági károkat jelentő kiberhadműveletek indulhatnak meg az Egyesült Államok és szövetségesei, valamint az oroszok között. Egy ilyen háborút az Egyesült Államok gazdasága vélhetően kisebb veszteséggel tudna kiheverni, de figyelembe véve, hogy tavaly az államilag finanszírozott támadások 60 százalékát orosz hackerek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés