Előfizetői tartalom

Járvány előtti szinten az Erste nyeresége, nehéz évre számít a bank

Portfolio
Rekordközeli, 59,2 milliárd forintos nyereséget ért el az Erste Bank 2021-ben, a piaci átlagnál alacsonyabb hitelnövekedés, de jobb költséghatékonyság mellett. A megtakarítási oldalon soha nem látott forrásbeáramlást tapasztalt a bank év elején, többek között a családi szja-visszatérítésnek köszönhetően, a hitelfelvétel területén azonban óvatosabbá válhatnak idén az ügyfelek.

Az osztrák anyabank gyorsjelentéséről és 2021-es számairól itt számoltunk be: Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 28. Bivalyerős évet zárt az Erste, bizonytalan év áll előtte A társaság sajtótájékoztatóján Jelasity Radován elnök-vezérigazgató elmondta: 59,2 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta 2021-et a magyar Erste Bank, ami megközelíti a járvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés