Előfizetői tartalom

Megerősítette az OTP hitelbesorolását a Scope Ratings

Portfolio
A Scope Ratings megerősítette az OTP Bank BBB+ kibocsátói besorolását stabil kilátással. Az OTP-hez BBB+ kibocsátói, BBB+ elsőbbségi, biztosítékkal nem fedezett adósság, BBB nem elsőbbségi, biztosítékkal nem fedezett adósság és BB+ járulékos adósság hitelminősítéseket rendelt. A hitelminősítések kilátása stabil. A hitelminősítés megerősítés a Scope azon véleményét tükrözi, hogy a háború miatt kialakult helyzet valószínűleg nem fogja jelentősen gyengíteni az OTP hitelminőségét. Bár a legjövedelmezőbb leánybankok közül kettő, az orosz és az ukrán esetleges elvesztése rontaná az OTP jövedelemtermelő képességét és üzleti modelljének diverzifikációját, a Scope úgy véli, hogy a csoport a két egység hozzájárulása nélkül is képes lenne továbbra is két számjegyű saját tőke arányos megtérülést (ROE) elérni.

Megerősített adósságbesorolás A Scope Ratings ma megerősítette az OTP Bank BBB+ kibocsátói besorolását, stabil kilátással. A hitelminősítő megerősítette a következő adósságkategóriák besorolásait is: elsőbbségi, biztosítékkal nem fedezett adósság (preferred senior unsecured debt rating): BBB+, stabil kilátás, nem elsőbbségi, biztosítékkal nem fedezett adósság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés