Előfizetői tartalom

Sehol Európában nem nőtt úgy a lakosság hiteltartozása, mint Magyarországon

Portfolio
A háztartások hiteltartozása 15%-kal, a vállalatoké 11%-kal nőtt tavaly Magyarországon, előbbi a törlesztési moratórium nélkül közel 10% lett volna. A lakossági hiteltartozások növekedését tekintve 2021-ben első helyen végeztünk az EU-ban, a vállalatiban pedig a harmadik helyen, de a hitel/GDP mutatónk még messze alatta van az EU-s átlagnak - állapította meg friss Hitelezési folyamatok kiadványában az MNB. Érdekesség, hogy az új lakáshitelek közel egyharmadát már az új lakásra felvett hitelek adják a legfeljebb 2,5%-os kamatozású Zöld Otthon Programnak köszönhetően, és ahogy tegnap mi is írtunk róla, a kamatkörnyezet emelkedése néhány hónap késleltetéssel jelenik meg az új hitelek kamatában.

Vállalati hitelezés A háború következményeivel természetszerűleg még nem foglalkozó Hitelezési folyamatok kiadvány tartalmát ismertetve Dancsik Bálint az MNB online tájékoztatóján elmondta: Közel 400 milliárd forinttal bővült a vállalati hitelállomány a negyedik negyedévben, így 10,7%-kal emelkedett a vállalati hitelállomány 2021 egészében. A hitelintézetek által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés