Előfizetői tartalom

Tökéletes pénzügyi vihar készülődik Oroszországban, nincs igazi alternatíva a globális kártyarendszerekre

Turzó Ádám Pál
A Mastercard, a Visa és az American Express is „felfüggeszti oroszországi tevékenységét” az Ukrajnában zajló orosz hadművelet miatt. A kártyás tiltás bár önmagában nem rengetne meg egy stabil pénzügyi rendszert, mivel a banki ügyfelek a bőrükön tapasztalják meg a fizetési tiltásokat, könnyen lehet, hogy a lépés komolyan hozzájárul az Oroszországban amúgy is felkorbácsolt pánikközeli hangulat további romlásához. Hiába készültek az oroszok évek óta erre, és oldották meg a belföldi kártyaforgalom zavartalanságát, nincs valódi alternatívájuk egy globális kártyás rendszerre. Az újabb és újabb szankciók, a nyugati cégek kivonulása, az összeomló devizapiac, a pénzváltók korlátozása és a háborús félelem összességében létrehozhatja a tökéletes pénzügyi vihart Oroszországban.

Financial IT 2022 A fizetési piac legfontosabb trendjeiről is szó lesz a Portfolio május 31-ei Financial IT konferenciáján. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Kártyatársasági felfüggesztések Mint arról beszámoltunk, a Visa a napokban le fog állítani minden tranzakciót Oroszországban: az ország...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái