Előfizetői tartalom

Sok érdekesség kiderült a becsődölt Sberbank betéteseiről

Portfolio
54 ezer magánszemélynek és 11 ezer cégnek ragadt bent a pénze a Sberbank végelszámolása miatt, döntő részük postai úton vagy a Takarékbankon keresztül részesül az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanításában. Az OBA 146,8 milliárd forintos kártalanításán túl 22 milliárd forintnyi értékpapírjukhoz férhetnek hozzá az ügyfelek, a végelszámolónál benyújtható igények összegéről, köztük a nem kártalanított betétállomány nagyságáról egyelőre nincs információ. Az OBA a hosszú hétvégén érdekes számokat közölt a kártalanításról.

Így zajlik a kártalanítás 2022. március 3-án megkezdte és 10 munkanapon belül, legkésőbb 2022. március 18-ig a betétesek rendelkezésére bocsátja a kártalanítást betétesenként 100 ezer eurónak megfelelő, 38 047 000 forint összegig. A kártalanítás a betétek tőke- és felhalmozott kamatösszegére egyaránt vonatkozik. A magyarországi lakcímmel rendelkező magánszemélyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés