Előfizetői tartalom

Többszörösére ugrott az MKB Bank nyeresége a Budapest Bank beolvadása előtt

Portfolio
60,0 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta 2021-et az MKB Bank, ami hétszerese az egy évvel korábbinak, köszönhetően a profit kétharmadát hozó első félévnek. A korrigált eredmény 3,5-szereződést mutat, részben az 50%-kal növekvő kamateredménynek, részben a hozamok emelkedéséből fakadó átértékelődési eredménynek hála.

Megugró bevételek Közzétette gyorsjelentését az MKB Bank, amely 2019 júniusa óta jelen van a Budapesti Értéktőzsdén, kereskedés azonban nem zajlik a részvényeivel.  A társaság a negyedik negyedévben a nettó kamateredményt (korrigált) 56%-kal 16,6 milliárd forintra, a nettó jutalékeredményt (korrigált) 8%-kal 6,9 milliárd forintra növelte, nettó egyéb eredménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés