Előfizetői tartalom

Óriási lakossági roham indult a szuperolcsó zöldhitelért, de most behúzzák a féket a bankok - mégis mi történt?

Palkó István
Látványosan kettészakadt a magyar lakáshitelpiac az elmúlt hónapokban: miközben hitelfelvevők tízezrei kénytelenek még a legjobb piaci hitelek közül válogatva is kiegyezni az egyre inkább 6%-ot meghaladó kamatokkal, mintegy 6500 szerencsés hitelfelvevő legfeljebb 2,5%-os kamattal úszhatja meg a lakásvásárlást a Zöld Otthon Programnak köszönhetően. Nem csoda tehát, hogy óriási versenyfutás lett a 200 milliárdos jegybanki program lehívásából. A bankok most már ott tartanak, hogy egymás után kénytelenek felfüggeszteni a hitelkérelmek befogadását, pedig a február végi MNB-adatok alapján még csak 77 milliárdos szerződéskötésnél járt négy hete program. Mégis mi történt most?

Hitelezés 2022 Május 17-ei Hitelezés 2022 konferenciánk egyik központi témája lesz a zöld hitelezés, érdemes mielőbb regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés Fogyóban a keret? Esti és hétvégi túlóra, megnövelt kapacitás, rekordgyors hiánypótlások, versenyfutás az idővel – egy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái